DHI Eyebrow Transplant
DHI KAŞ EKİMİ
Kaş ekimi özellikle kadınların çok tercih ettiği tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Kadınların düzenli ve sürekli kaşlarını aldıkları için kaşlarında küsme denilen bir hadise gerçekleşir. Kaşlar, gençlik yıllarındaki kalınlığı ve hacmi kaybeder.
Kaş ekimi ile kaşların eski hacmine ve kalınlığına ulaşmak mümkündür. Kaşlar, geçirilen travmalar, yanıklar ve kazalar nedeniyle de kaybedilebilir. Bu hasta gruplarında da kaş ekimi başarılı bir şekilde uygulanır.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kaş ekimi operasyonunu DHI tekniği ile gerçekleştirilir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlem 3-4 saat kadar sürer. Kaş ekiminde ense bölgesinden alınan kökler kullanılır. Bu köklerin nakil edilecek bölgeye belirli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmesi gerekir.
Saç kökleri ciltten 45 derece açı ile çıkar. Kaşlar ise çok farklıdır. Ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıkarlar. Kaşın iç bölgesinde yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında ise hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekle sahiptirler. Aksi halde kaş yanlış ekildiğinde ters yönde ya da aşağıya doğru çıkabilir. Bu nedenle kaş ekimi kesinlikle uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir.
Hangi Durumlarda Kaş Ekimi Yapılmalıdır?
Kaş ekim işlemi, kaşların seyrek, ince veya tamamen kaşlarda dökülme olduğu durumlarda daha dolgun, yoğun ve doğal bir görünüm elde etmek için tercih edilen bir kozmetik cerrahi prosedürdür. Kaş nakli, genellikle şu sebeplerle gerçekleştirilir:
- Genetik Nedenler: Bazı kişiler, doğuştan ince veya seyrek kaşlara sahip olabilirler. Bu görünüm onların arzu ettiği bir şey olmadığı için estetik sebeplerle kaş nakline başvurabilirler.
- Yaşlanma Belirtileri: Yaşlanma süreciyle birlikte vücutta birçok değişiklik meydana gelir. Cilt sorunları ve tüy dökülmeleri bu süreçte sıkça yaşanan problemler arasındadır.
- Yaralanmalar veya Yanıklar: Ani kazalar ve travmalar bazen kaş kaybına neden olabilir. Bu durumda, estetik endişeleri azaltmak için kaş nakli önemli bir çözüm olabilir.
- Tıbbi Tedaviler: Bazı hastalıkların veya tedavilerin bir sonucu olarak vücutta tüy kaybı olabilir. Bu durumlarda, en çok etkilenen bölgeler saç ve kaş bölgeleridir. Yüzde kaş olmaması, kişinin görünümüyle ilgili hoşnutsuzluk yaratabilir. Bu durumlarda, tedavi sürecini etkilemeyecek şekilde kaş nakli düşünülebilir.
Kaş ekimi prosedürü, genellikle DHI saç ekimi tekniği kullanılarak gerçekleştirilir. Operasyon sırasında, saç kökleri tek tek alınarak (genellikle ense bölgesinden) kaş bölgesine nakledilir. Bu kökler daha sonra istenilen kaş şekli ve yoğunluğunu elde etmek için uygun bir şekilde yerleştirilir.
Kaş Ekimi Öncesi – Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Kaş Ekimi Öncesi
Kaş ekimi yaptırabilmek için kişi ilk olarak sağlık kontrollerinden geçirilir. Kişi kullandığı ilaç vb. tüm bilgileri doktoru ile konuşmalıdır. Kaş ekimi uzman doktor tarafından kişinin yüz hatlarına uygun şekilde gerçekleştirilmelidir. Sigara ve alkol kullanımı, birçok kozmetik ve estetik cerrahi işlemde olduğu gibi kaş nakli işleminde de önemli faktörler arasındadır. İşlem öncesinde en az 72 saat boyunca bu maddelerden kaçınılması, daha etkili bir sonuç elde edilmesine yardımcı olacaktır.
DHI mı Daha İyi FUE mi?
Her iki teknik de etkili sonuçlar sağlayabilir. , DHI’nin avantajı, saç köklerinin doğrudan nakledilmesi ve kanal açma adımının atlanmasıdır. Bu, daha doğal ve yoğun bir saç ekimi sonucu elde edilmesine katkıda bulunmaktadır.
Kaş Ekimi Sonrası
Kaş ekim operasyon sonrasında ekim bölgesinde bir hafta boyunca çok ufak, iğne başı boyutunda kabuklanmalar görmek olasıdır. Ancak bu kabuklar hızla döküldüğünden hastanın günlük hayatına ve işe dönmesine engel değildir. Kaş ekimi yapılan kişinin iki hafta süreyle denize, havuza girmemesi, yoğun güneş ışığına maruz kalmaması, solaryum yaptırmaması, yoğun spordan kaçınması önerilir.
Kaş ekimi sonrasında kaşlar ne zaman çıkar?
Ekim sonrası 3 ay sonra çıkmaya başlar. Yaklaşık 7-8 aylık bir süreç sonunda kaşlar son şeklini alır. Şunu da unutmamak gerekir ki kaşlar ekildikten sonra tıpkı saçlar gibi 15 gün sonra dökülmeye başlar. 3 ay kadar dökülme süreci devam eder. 3. aydan sonra kaşların dökülmesi söz konusu değildir. Kaş ekimi sırasında kök ensedeki saçlardan alındığı için saç gibi hızlı uzarlar. Bu nedenle uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesinde fayda vardır. Bir sene sonunda kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerine uyum sağlarlar ve uzama hızları yavaşlar. Keserek düzeltme ihtiyacı azalır. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır.
Kaş Ekimi Kalıcı mı?
Kaş ekimi, kalıcı sonuçlar sağlayan bir cerrahi işlemdir. Bu işlem sırasında, genellikle ense bölgesinden alınan saç kökleri tek tek kaş bölgesine ekilir. Saç kökleri, genetik olarak kalıcı olan ve yeniden büyüme yeteneğine sahip olan köklerdir. Dolayısıyla, bu kökler kaş bölgesine ekildiğinde genellikle kalıcı bir sonuç elde edilir. İşlem sonrası bakımın ve uygun şekilde yapılan naklin sonuçlarını etkileyebilecek dış etkenlerin göz önünde bulundurulması önemlidir.
Kaş Ekimi Fiyatları Ne Kadar?
Kaş ekimi fiyatları; kullanılan tekniğe, ekilen kök sayısına, ekimi gerçekleştiren doktorun uzmanlığına göre değişiklik göstermektedir. Erkek kaş ekimi ve kadın kaş ekimi arasında fiyat farkı bulunmamaktadır. Kaş ekiminde fiyatlar cinsiyete göre değişmemektedir. Erkek kaş ekimi kadın kaş ekiminde olduğu gibi aynı şekilde gerçekleştirilir. Uzmanlarımızdan kaş ekimi hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.